După o şedinţă care a durat aproximativ o oră, membrii Comisiei Juridice a Senatului au decis să dea aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova.

sova

Acuzat de trafic de influenţă şi că ar fi luat şpăgi totale de 100.000 de euro, Dan Şova a ajuns marţi în faţa colegilor săi de la Comisia Juridică a Senatului, pentru a fi audiat.

În prealabil, Şova şi-a studiat dosarul de aproape 3.000 de pagini. Apoi, Şova a stat doar cinci minute în faţa membrilor Comisiei Juridice şi a anunţat că nu intenţionează să se apere pentru că “este dosar reprezintă doar un abuz al procurorilor”.

De asemenea, Şova susţine că ultimele pagini din dosar sunt copy-paste după cele din dosarul “Turceni-Rovinari”, dosar în care Şova este implicat alături de fostul premier Victor Ponta şi în care parlamentarii nu au încuviinţat reţinerea şi arestarea senatorului.

În ciuda show-ului marca Şova, membrii Comisiei Juridice a Senatului nu au părut foarte impresionaţi astfel că au dat aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD.

Au fost cinci voturi pentru reţinerea şi arestarea lui Şova, două voturi împotrivă şi trei abţineri.

Soarta lui Şova va fi stabilită miercuri, 2 decembrie, când parlamentarii vor putea vota în plen dacă sunt sau nu în favoarea reţinerii şi arestării lui Şova. Până acum, liderii PSD şi PNL au anunţat deja că nu vor să se mai opună actelor de justiţie şi vor vota “pentru” încuviinţarea ridicării imunităţii lui Şova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version