UPDATE: Marcel Ciolacu a confirmat că în ședința Coaliţiei de guvernare s-a convenit prelungirea subvenţionării preţului la pompă, până la sfârşitul anului, atât pentru motorină, cât şi pentru benzină. 

Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR, au decis, luni seară, prelungirea plafonării preţului carburanţilor, până la sfârșitul anului. Cei de la PNL ar fi vrut numai la motorină, invocând că benzina s-a ieftinit, dar au cedat în fața argumentului că măsura ar fi discriminatorie.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a venit cu precizarea că efortul financiar este mai mic decât cel așteptat, adică de 170 de milioane de lei pe lună. 

Totodată, cei din coaliția la guvernare au decis ca prețul metrului cub de lemn de foc să fie plafonat la 600 de lei, începând din octombrie, pentru o perioadă de 6 luni, iar exportul de lemn de foc va fi sistat.

Ședința Coaliției a durat câteva ore, iar la final nu au făcut declarații nici premierul Nicolae Ciucă – liderul PNL, nici Marcel Ciolacu – liderul PSD, și nici liderul UDMR – Kelemen Hunor.

S-au ferit, astfel, de întrebările jurnaliștilor pe tema noii compensări a prețurilor la energia electrică și gaze, după ce ministrul Virgil Popescu a „uitat” mai multe instituții publice în recenta  Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern în acest sens și inițiată de liberal.

Marți, Ciolacu a declarat, „încolțit” de jurnaliști, că OUG va fi modificată în Parlament.

Ciolacu, despre instituțiile „uitate” în Ordonanţa pe energie: Amendamentele sunt în discuţie la Coaliţie

Amintim că OUG 119 modificarea OUG 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023 se află la Parlament, pentru a fi adoptată prin lege. 

DOCUMENT. Noua OUG pe energie: Plafonarea prețurilor, modificată. Virgil Popescu: „Populația să facă economie”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version