Condamnat deja la şapte ani şi opt luni de închisoare pentru fraude cu fonduri PHARE şi pentru că lua comisioane de 10% din dosarele atribuite cu dedicaţie, Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, are un nou dosar agăţat de gât.

sursa foto criterii.ro
sursa foto criterii.ro

Nicolescu a fost trimis în judecată, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind personajul principal al unui dosar extrem de stufos.

Nicolescu este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (34 de acte materiale), instigare la abuz în serviciu (10 infracţiuni, dintre care trei în formă continuată) şi folosirea influenţei pentru a obţine bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Conform procurorilor DNA, “în contextul în care, la nivel naţional, regional, judeţean s-au elaborat Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, Planul de Dezvoltare a Regiunii Sud-Muntenia, respectiv Programul Operaţional Multianual al judeţului Argeş şi era necesar ca şi autorităţile locale să îşi planifice şi să îşi stabilească obiectivele de dezvoltare a comunităţii locale pentru perioada 2007-2013, inculpatul Nicolescu Constantin, în baza înţelegerii cu inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, a identificat şi pus în aplicare un mecanism fraudulos prin care au fost încheiate contracte de servicii de consultanţă şi/ elaborare strategii de dezvoltare locală de autorităţile publice locale cu o anumită entitate – SC European Project Consulting SRL Bucureşti – în care era interesat inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pentru entitatea respectivă şi pentru acesta din urmă, cu consecinţa producerii unui prejudiciu în bugetul unităţilor administrativ teritoriale”.

Ulterior, folosindu-se de influenţa avută, Nicolescu a convins primari ai mai multor comune să încheie contracte de servicii de consultanţă cu SC European Project Consulting SRL Bucureşti.

În aceste condiţii s-a ajuns ca lista celor trimişi în judecată în acest dosar să numere peste 40 de nume. Deputatul Mircea Gheorghe Drăghici este acuzat de complicitate la abuz în serviciu (34 de acte materiale) şi complicitate morală mijlocită la abuz în serviciu (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată). Aida Petronela Catană, reprezentantă a SC European Project Consulting SRL Bucureşti, este acuzată de 26 de infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu (14 în formă continuată). Onela Carmen Oană, reprezentantă a SC European Project Consulting SRL Bucureşti, este acuzată de 13 infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu (una în formă continuată).

Lucian Cioran, Dumitru Voicu, Sever Tarbă, Mihai Gheorghe Tarbă, Dumitru Secăreanu, Florea Ene, Ion Marin, Ion Luca, Elisaveta Tudose, Marian Ibric, Ion Popa, Ion Ştefan, Gheorghe Matei, Gheorghe Pătraşcu, Ion Bădulescu, Constantin Iatagan, Alexandru Adrian Cristescu, Nicolae Andrei, Florian Rizea, Sevastian Roşu Pupăză, Daniel Dincuţă şi Gheorghe Cernătescu sunt primari sau viceprimari de comune şi au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată (câte două acte materiale).

Mihai Ungurenuş, Nicolae Langer, Niculae Şerban, Ionel Dragoş Vişan, Niculaie Dochinoiu, Gheorghe Ţucă, Marcel Ciobanu, Vasile Bebe Ivan, Corneliu Berevoianu, Emil Simion, Nicolae Cornel Pepenel, Aurel Bălăşoiu, Damian Ion Poştoacă, Radu Nicolae, Nicolae Smădu şi Vasile Nică sunt primari sau viceprimari de comune şi au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu.

De asemenea, a fost trimis în judecată, pentru abuz în serviciu, şi Iulian Cioflan, director executiv la Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş.

Dosarul cu peste 40 de învinuiţi a fost trimis spre judecare magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version