Contracandidatul lui Clotilde Armand (USR) la Sectorul 1, George Tuță, fost ofițer SRI), apare într-o poză alături de șefii săi de pe vremea când activa în acest serviciu secret, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, precum și de Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al DNA, la acea dată.

Fotografia – ce poate fi vizualizată AICI, publicată și de G4Media, a apărut inițial pe pagina de Facebook a deputatului USR Emanuel Ungureanu, cu precizarea că a preluat-o de pe rețelele de scializare.

Deputatului Ungureanu a transmis un mesaj în care amintește, la final, că Serviciul Român de Informații (SRI) nu are șef de aproape un an, după demisia intempestivă a lui Eduard Hellvig, în 3 iulie 2023.

Dan Voiculescu a creat o adevărată pepinieră de viitori PNL-iști

Și să nu uităm că Hellvig a fost omul mogulului Dan Voiculescu, care a creat o adevărată pepinieră de viitori PNL-iști, fie că au fost „școliți” în partidul său cu nume modificat în repetate rânduri, fie că i-a propulsat ca „stranieri” – cum a fost „premierul de la GRIVCO – Klaus Iohannis”.

Despre Hellvig, trebuie spus că, îînainte de a fi în PNL, el a devenit deputat pe listele PUR (partidul înființat de mogulul turnător la Securitate Dan „Felix” Voiculescu), la doar 30 de ani, în mandatul 2004-2008. Iar apoi, când PUR a devenit PC, Hellvig a urcat în rang, ca europarlamentar din partea PC.

Hellvig a demisionat, după 8 ani, de la șefia SRI: „Mi-am atins obiectivele”. Dar să ne amintim despre trecutul lui politic

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat la Bruxelles, pe 1 februarie anul acesta, de ce ține SRI fără director civil. Iată răspunsul: „„SRI este condus de prim-adjunct, generalul Ionescu, şi cred că el conduce SRI foarte bine. Întreaga conducere militară este în funcţie, SRI nu are director civil. Dar evaluarea mea, şi am făcut câteva evaluări, este că SRI funcţionează impecabil. Deci, din acest punct de vedere, nu trebuie nimeni să îşi facă probleme”.

Iohannis, la 6 luni de la demisia lui Hellvig: „SRI nu are director civil, dar funcţionează impecabil cu generalul Ionescu”

Iată și postarea de pe FB a deputatului Emanuel Ungureanu:

„Fără SRI în politică, justiție, afaceri, presă?!
Vedetele media în aceste zile sunt Coldea și Dumbravă, doi foști șefi SRI care sunt acuzați de DNA că și-au băgat mâinile murdare în justiție și după ce au început să primească pensii speciale nesimțite de foști generali SRI!
Dacă acuzațiile DNA că ar fi luat mită milioane de euro, pentru a influența deciziile în justiție pentru diverși golani, rămân în picioare, Coldea, Dumbravă și magistrații influențați de aceștia, trebuie să facă pușcărie 20 de ani!
În prima imagine de arhivă puteți remarca însă și figura unui fost ofițer SRI, pe nume George Tuță, candidat acum al PSD-PNL la Primăria Sector 1 din București, alături de cei doi foști șefi SRI Coldea și Dumbravă, alături de Codruța Kovesi.
În mod cert, serviciile secrete românești și-au băgat coada în politică și după 1990, reflex moștenit de la Securitatea comunistă.
USR este SINGURUL PARTID din România care s-a opus vehement în Parlament proiectului de lege susținut de PSD-PNL ca SRI să poată să rămână cu ambele picioare în procesul de justiție!
Propaganda PSD-PNL se chinuie în aceste zile să-l lipească pe Coldea de USR.
Adevărul este cunoscut, la vilele de protocol ale SRI NU veți găsi la chermeze useriști, acolo și-au făcut veacul însă pesediști și peneliști de frunte!
În consecință, credeți că e bine ca foști ofițeri SRI, ca Tuță, fostul șef de cabinet al șefului SRI Hellvig, să facă politică?
Credeți că este normal că de mai bine de 365 de zile SRI nu mai are conducere civilă?”.
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version