După luni bune de stat la cutie, Crin Antonescu, fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, a ieşit pe interval.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Antonescu susţine că, în viziunea sa, primul an de mandat al lui Iohannis este mult sub aşteptări, însă îl laudă pe şeful statului pentru că “nu este mahalagiu şi nu se pretează la mizerii precum fostul şef al statului (n.r. – Traian Băsescu)”.

De asemenea, Antonescu îl laudă pe Iohannis pentru “comportamentul demn”, dar nu ezită să amintească faptul că preşedintele României a fost în multe momente “prea discret, prea palid”.

Antonescu s-a luat şi de actualii lideri ai PNL şi susţine că “Partidul Naţional Liberal este într-o criză de identitate. Vorbim despre un proces care nu este uşor, dar pe care PNL-ul are toate datele necesare să-l depăşească”.

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal propune două variante interesante pentru şefia PNL. Ori ca unul dintre actualii co-preşedinţi, Vasile Blaga sau Alina Gorghiu, să conducă singur partidul, ori apariţia unui nume surprize în fruntea formaţiunii, un nume precum cel al premierului Dacian Cioloş.

Chiar şi aşa, Antonescu este de părere că “capabil să conducă un partid este în principiu oricine câştigă în Congres. Cum îl conduce e greu de anticipat pentru că au fost oameni indiscutabil valoroşi care, din diverse motive, au avut mandate nefericite în fruntea unor partide. Au fost şi oameni mai puţin strălucitori înainte să fie preşedinţi de partide şi au avut mandate fericite”.

Nu în ultimul rând, Antonescu anunţă că şi-a propus să renunţe la viaţa politică după ce îi expiră actualul mandat de senator “pentru că viaţa parlamentară a devenit, în ultima vreme, cu totul neinteresantă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version