Sebastian Ghiță le-a cerut colegilor din Camera deputaților să respingă cererea DNA de arestare a lui, invocând faptul că șefii tuturor  televiziunilor și partidelor politice au dosare penale și ”se încearcă o ”educare” prin arestare”.

ghita 2

UPDATE, ora 15.15: Deputaţii au votat împotriva cererii de reţinere a lui Sebastian Ghiţă. Au fost 121 de voturi “pentru” reţinere şi 167 de voturi “împotrivă”. De asemenea, cererea de încuviinţare a arestării a fost şi ea respinsă.

”Vă rog să respingeți reținerea și arestarea mea. (…) Am doi copii. Am venit în fața dvs pentru a-mi susține nevinovăția și pentru a vă ruga să respingeți cererile. Colegii din Comisia juridică s-au aratat contrariați după dovezile prezentate de mine”, a spus el, la tribuna Camerei Deputaților.

Ghiță i-a enumerat apoi pe toți cei cu dosare penale, dar și pe cei cărora li s-ar pregăti așa ceva, inclusiv soția lui Victor Ponta, europarlamentarul Daciana Sârbu – fiica unui alt penal, Ilie Sârbu (urmărit penal în dosarul Hrebenciuc – ANRP – retrocedările de păduri), refugiat din Parlament într-un loc mai călduț: Curtea de Conturi.

Sebastian Ghiță, membru suspendat din Comisia parlamentară pentru controlul SRI, susține că DNA îi cere de un an să îl denunțe pe Victor Ponta.

“Nu am nimic de denuntat despre activitatea lui Victor Ponta. Procurorii se chinuie de un an să îi faca un dosar și soției lui Ponta. Am informația de pe site-ul comisarul.ro”, a adăugat el.

Ghiță a amintit că România TV, B1TV, Realitatea TV și Antena 3 au șefii cu dosare penale sau în pușcărie, dar și partidele PSD și UNPR au președinții anchetați de DNA.

”Șefii instutuțiilor de presă au dosare (…) Șefii tuturor partidelor politice din România sunt în instanță sau au dosare, inclusiv Alina Gorghiu și Vasile Blaga”, a spus Sebi Ghiță.

”Valeriu Zgonea are două dosare în lucru”, Călin Popescu Tăriceanu este amenințat cu dosare de către foști apropiați”, a continuat el. 

”Aminteam despre dosarul soției președintelui Iohannis. Am văzut-o cu toții pe soția lui Liviu Dragnea (Bombonica – n.r.), pentru o acuzatie minoră”, a amintit Ghiță.

”Folosirea arestării ca instrument modern de tortură”

”Parlamentul României este supus unui presiuni uriașe. Scopul este instaurarea fricii prin hărțuiri și folosirea arestării ca instrument modern de tortură”, a încercat el să-i convingă pe colegii deputați.

”Klaus Iohannis a înțeles problema dar tace”, la fel şi fostul şef al statului, Traian Băsescu, a mai spus Ghiță, adăugând că ”toată societatea românească este paralizată de frică”.

Sebastian Ghiţă a mai susţinut că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este ameninţat “pe surse” cu dosare, şi că, în general, se doreşte a se induce o stare de frică.

”Este falsă teza potrivit căreia justiţia este blocată prin respingerea cererilor DNA. Arestarea înaintea de judecată este o practică abuzivă. Parlamentul este supus presiunilor”, le-a mai spus Ghiță colegilor.

Plenul Camerei Deputatilor va vota la ora 13.00 cererea procurorilor DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiță, cercetat pentru dare de mită, șantaj, folosire de informații care nu sunt destinate publicității și pentru cumparare de influenta.

Votul va fi secret, cu bile, iar la o primă vedere se pare că Ghiță și-a convins colegii.

Complicii lui Ghiță, arestați

Amintim că, săptămâna trecută, complicii lui Ghiță au fost arestați preventiv. Este vorba despre:

  • Liviu Tudose, procurorul-şef adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, acuzat de luare de mită şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii;
  • Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova, aflat sub control judiciar într-un alt dosar, este acuzat de trafic de influenţă şi de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii
  • Viorel Dosaru, fostul şef al Poliţiei Prahova, acuzat de luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului
  • procurorul Aurelian Mihăilă, acuzat de două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi cercetare abuzivă.

Vezi AICI detalii din dosar.

În acest dosar, DNA s-ar baza pe 5 denunțuri, 35 de martori și martori cu identitate protejată, scrie jurnalista Sorina Matei pe blogul său.

Printre denuntatori s-ar număra foști apropiați ai lui Ghiță: Răzvan Alexe, Marcel Păvăleanu, șeful Serviciului Rutier Prahova, dar și afaceristul Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, care susține că ar fi fost șantajat de Ghiță prin intermediul Realitatea TV.

Să nu uităm că Sorin Ovidiu Vîntu a făcut 1 an de pușcărie după ce Ghiță l-a acuzat de șantaj.

continuă

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version