Cu gândul la voturile de la cele patru runde de alegeride anul viitor (europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale), premierul Marcel Ciolacu, lider al celui mai mare partid, PSD, „perie” cultele religioase și le promite bani publici, cerându-le sprijin.

Ciolacu a avut o întâlnire, luni la Palatul Victoria, cu reprezentanţii cultelor, cărora le-a promis că  analizează situaţia salarizării şi caută soluţii: „Nu îmi este străină situaţia privind salarizarea personalului neclerical, precum şi solicitările de majorare la nivelul salariului minim pe economie. Vă asigur că, împreună cu colegii din Guvern, cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă, analizăm această solicitare îndreptăţită”.

„Guvernul pe care îl conduc va continua să sprijine construirea și renovarea lăcașurilor de cult, precum și activitățile educative și proiectele culturale ale tuturor cultelor din România”, le-a dat el asigurări. 

Premierul a vorbit despre implicarea socială: „Și aici aș vrea să vă mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră prompt, venit în urma apelului făcut în urmă cu câteva luni, atunci când ne confruntam cu ororile din azilele grozei”.

„Pentru viitor, vă spun sincer că îmi doresc ca, împreună, să identificăm soluții pentru a valorifica potențialul pe care cultele religioase îl au din acest punct de vedere. Dețineți capacități absolut necesare. În primul rând, o raportare morală, responsabilă, la actul profund uman de întrajutorare a aproapelui. Apoi, un personal dedicat care are acces nu doar în mediul instituțional, dar – mai ales – la domiciliul beneficiarilor – fie că vorbim de bătrâni, copii, mame vulnerabile, victime ale traficului de persoane ori persoane dependente de droguri. Sper ca, împreună, să construim nu doar cămine, ci – mai ales – să ajutăm aceste categorii de persoane vulnerabile prin programe și activități cu caracter social și medical, realizate de unitățile de cult, la nivel local”, a mai spus premierul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version