Dacian Cioloş, premierul României, a anunţat că unul dintre obiectivele sale este de a asigura o recrutare cât mai transparentă pentru posturile vacante din administraţie.

ciolos

Iar pentru acest lucru, premierul României a apelat la şefii Comisiei Europene, care au anunţat că vor trimite o echipă de experţi la Bucureşti.

Specialiştii Comisiei Europene vor efectua o expertiză finanţată de CE. “Am înţeles că în câteva săptămâni am putea avea o expertiză finanţată de Comisia Europeană prin care să aducem experţi din state membre care au experienţă în elaborarea unor proceduri şi criterii de recrutare şi evaluare a personalului administrativ, pentru ca pe toate posturile care sunt vacante acum şi pe care vrem să facem angajări, să facem aceste angajări pe bază de criterii clare şi transparente”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloş.

Premierul României se aşteaptă ca echipa din administraţie să fie una plină de profesionişti şi anunţă că “eficienţa administraţiei este un element esenţial pentru ca Guvernul să atingă toate celelalte obiective legate de absorbţia fondurilor şi de calitatea absorbţiei fondurilor”.

Cioloş a ţinut să precizeze că “unul dintre obiectivele mandatului meu de un an de zile este să începem procesul de profesionalizare sau de întărire a profesionalizării administraţiei”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version