Premierul desemnat Dacian Cioloş participă, miercuri, la o şedinţă extraordinară alături de copreşedinţii Partidului Naţional Liberal, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

Dacian_Ciolos_(cropped)

Cele două părţi negociază modul în care ar trebui să arate noul Guvern, dar şi câteva dintre cele mai importante puncte pe care să se bazeze programul de guvernare.

Cioloş solicită confirmarea susţinerii pe care PNL şi-a manifestat-o deja în vederea trecerii cabinetului său prin Parlament. La prima vedere, Cioloş se bazează pe o majoritate alcătuită din PNL, UDMR, UNPR, minorităţi şi o parte din PSD.

Misiunea premierului desemnat nu va fi simplă. Chiar dacă liberalii au anunţat încă de marţi seara că “noul premier corespunde criteriilor de profesionalism şi integritate”, ei afirmă că şi-ar dori ca Cioloş să introducă în programul de guvernare câteva dintre punctele pe care şi liberalii le aveau incluse în programul lor de guvernare. Pe de altă parte, Eugen Nicolăescu, liderul deputaţilor PNL, a confirmat informaţia că liberalii nu vor impune oameni, în condiţiile în care Cioloş primise deja undă verde pentru a-şi alcătui singur echipa.

Este de aşteptat ca Cioloş să poarte discuţii şi cu liderii celorlalte partide parlamentare până în momentul în care îşi va anunţa echipa şi va solicita votul Parlamentului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version