Instalat drept premier al României de către preşedintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloş a făcut un adevărat tur de forţă în ultimele 36 de ore.

sursa foto: recolta.eu
sursa foto: recolta.eu

Cioloş a mers cu sorcova pe la mai toate uşile, întâlnindu-se deja cu lideri ai PSD, UDMR, UNPR, ALDE, minorităţi, etc.

Cireaşa de pe tort a fost pusă joi, când, la matineu, Cioloş s-a văzut cu Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Românesc. Deşi PSRO are doar 12 parlamentari, Cioloş ştie că lupta va fi strânsă şi va avea nevoie de fiecare vot posibil pentru a trece Guvernul de tehnocraţi prin Parlament.

În marele rendez-vous al serii, Cioloş urmează să dea ochii cu însuşi marele Traian Băsescu, fostul preşedinte al României şi liderul Mişcării Populare.

Înainte de întâlnirea cu Băsescu, Cioloş este convins că şi-a stabilit, în mare măsură, echipa de guvernare şi optimist în privinţa şanselor ca aceasta să treacă cu bine de Parlament.

Cioloş a primit recomandări de nume inclusiv din partea unor grupuri de afaceri, iar noutăţile de pe lista anunţată în urmă cu ceva timp sunt Florentina Furtunescu, posibil ministru al Sănătăţii, şi Constantin Dudu Ionescu, posibil ministru al Afacerilor Interne.

Absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, din Bucureşti, Florentina Furtunescu şi-a dat doctoratul în medicină în 2005 cu teza “Managementul organizaţional în sistemul de sănătate românesc”. Florentina Furtunescu (45 de ani) a activat mult pe lângă Ministerul Sănătăţii, fiind, pe rând, consilier, şef serviciu şi director general.

Constantin Dudu Ionescu intră în schemă doar după ce Cioloş a fost refuzat de varianta iniţială luată în calcul pentru portofoliul Internelor, Mihnea Motoc. Licenţiat al Facultăţii de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, Constantin Dudu Ionescu a fost timp de două luni ministru al Apărării Naţionale (11 februarie – 17 aprilie 1998) şi timp de aproape doi ani ministru de Interne (ianuarie 1999 – decembrie 2000).

Dudu Ionescu a propus amnistierea generală pentru crimele săvârşite la Revoluţia din 1989 şi s-a remarcat drept unul dintre politicienii care adoră traseismul. A fost, pe rând, preşedinte al PNŢCD, membru al Partidului Conservator şi candidat la alegerile parlamentare din partea PDL.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version