Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, ca votul pentru reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova să aibă loc în plenul Senatului abia peste 10 zile, în 2 decembrie.

sova

Şova este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de trafic de influenţă, respectiv că “a pretins şi primit 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”.

Procurorii DNA au înaintat dosarul lui Şova către Senat, în baza documentelor făcându-se solicitarea pentru încuviinţarea ridicării imunităţii parlamentare a lui Şova şi reţinerea şi arestarea acestuia.

Şova urmează să ajungă marţi la biroul Comisiei Juridice din Senat, pentru a studia cele şapte volume şi 2.842 de pagini ale dosarului. Tot atunci senatorii din comisie vor da aviz, pozitiv sau negativ, pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD.

Săptămâna viitoare, pe 2 decembrie, senatorii vor vota dacă încuviinţează sau nu reţinerea şi arestarea lui Şova. S-a ajuns la data de 2 decembrie pentru că zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile nelucrătoare. Practic, pe 2 decembrie se decide dacă senatorul PSD ajunge sau nu după gratii.

Deşi a scăpat o dată de arestare în dosarul “Turceni-Rovinari”, cel în care este implicat şi fostul premier Victor Ponta, soarta lui Şova pare deja pecetluită.

Asta pentru că, şi la presiunea străzii, membrii PNL şi PSD au anunţat că nu vor să se mai opună unor demersuri ale justiţiei astfel că ar urma să voteze în favoarea solicitărilor făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

CITIŢI ŞI:

Dragnea i-a pecetluit soarta lui Şova!

Alina Gorghiu: “PNL va vota pentru arestarea lui Şova”

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version