Senatorul PSD Dan Şova este audiat, luni dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

dan-sova

Magistraţii Curţii Supreme judecă apelul depus de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care Şova este acuzat de trafic de influenţă şi a fost plasat în arest la domiciliu.

Procurorii DNA îl vor pe Şova după gratii, aceştia temându-se că senatorul i-ar putea influenţa pe martorii din dosar în favoarea sa.

Şova este acuzat că a intervenit pe lângă şefii CET Govora pentru ca aceştia să încheie un contract de specialitate cu o anumită casă de avocatură.

Contractul încheiat a fost unul de tip abonament, casa de avocatură încasând lunar câte 10.000 de euro de la CET Govora. Ulterior, Şova încasa jumătate din banii respectivi, astfel că senatorul PSD a ajuns să obţină în mod ilegal 100.000 de euro de pe urma întregii afaceri.

Reţinut joi pentru 24 de ore, de procurorii DNA, Şova a fost dus vineri în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistraţii au respins în prima fază solicitarea procurorilor de a-l aresta pe Şova, însă oamenii legii au contestat decizia, contestaţie judecată luni tot la ÎCCJ.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version