Surpriză de proporţii, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

Catalin Teodorescu sursa foto romaniatv.net
Catalin Teodorescu sursa foto romaniatvnet

Dacă în cazul Ioan Oltean au aprobat fără menajemente cererea DNA de reţinere şi arestare, deputaţii s-au făcut din nou scut în jurul colegului lor, Cătălin Teodorescu.

Implicat în dosarul retrocedărilor ilegale şi acuzat de abuz în serviciu, infracţiune comisă în favoarea afaceristului Mihai Rotaru, patronul clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, deputatul Cătălin Teodorescu a scăpat de reţinere şi arestare.

Fost membru al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Teodorescu se află deja sub control judiciar într-un alt dosar, asemănător, iar probabil ca deputaţii au considerat că este suficient pentru a nu încuviinţa reţinerea şi arestarea acestuia în dosarul lui Rotaru.

Astfel, doar 153 dintre deputaţii prezenţi la şedinţa Camerei Deputaţilor de miercuri au votat în favoarea reţinerii şi arestării lui Teodorescu şi era nevoie de 157 de voturi.

Există posibilitatea să fi contat şi faptul că Teodorescu este acuzat de o singură infracţiune, abuz în serviciu, în timp ce Oltean, care poate fi arestat preventiv, este acuzat de trafic de influenţă şi de complicitate la abuz în serviciu. Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca Teodorescu să fi fost un simplu executant, respectiv să fi executat ordinul lui tartorelui Oltean.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version