Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri seara, ca deputatul Ioan Oltean să fie judecat, în continuare, sub control judiciar.

ioan oltean

Oltean este acuzat de trafic de influenţă şi de complicitate la abuz în serviciu în aşa numitul dosar ANRP 4, dosar în care deputatul este acuzat că a încasat o şpagă de 600.000 de euro de la afaceristul Mihai Rotaru, patronul clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, pentru a interveni în favoarea acestuia pe lângă şefii ANRP.

În schimbul banilor respectivi, Oltean trebuia să intervină pe lângă şefii ANRP şi să se asigure că aceştia îi vor aproba lui Rotaru plata unor despăgubiri uriaşe pentru un teren supraevaluat.

Trimis în judecată, Oltean a scăpat de arest printr-o minune. Deşi colegii săi din Camera Deputaţilor au încuviinţat ridicarea imunităţii, reţinerea şi arestarea lui Oltean, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 10 decembrie, ca deputatul să fie plasat sub control judiciar.

Procurorii DNA au contestat decizia respectivă, dar completul suplimentar a decis, vineri, ca Oltean să rămână sub control judiciar. Asta deşi iniţial se spusese că Oltean va afla luni decizia finală din dosarul său.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version