Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a trecut de trei ori, luni, pragul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

b dragnea

La Curtea Supremă se judecă recursul depus de Dragnea în dosarul Referendumul, după ce prima instanţă l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului organizat în 2012 şi care avea ca scop îndepărtarea de la putere a preşedintelui Traian Băsescu.

Luni, Dragnea a ajuns la ICCJ încă de la prima oră a dimineţii, dar i s-a transmis că procesul nu începe mai devreme de ora 12.00. Ulterior, Dragnea a fost audiat de două ori de completul condus de însăşi Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dragnea s-a declarat nevinovat în faţa instanţei, susţine că multe acţiuni din acea perioadă au fost puse la cale de oameni din campanie, fără acordul său, şi spune că “sunt încrezător în adevăr şi în maturitatea şi în înţelepciunea instanţei”.

Acuzat că s-a folosit de influenţa funcţiei pe care o avea pentru a obţine bunuri necuvenite, respectiv realizarea cvorumului la referendumul pentru înlăturarea preşedintelui Traian Băsescu, Dragnea afirmă că “tineri voluntari, care au lucrat în sediul de campanie, veneau cu tot felul de idei. La întrebarea mea cum au avut acces la sistemul informatic şi cum au trimis adrese cu semnătura mea scanată pe ea, au răspuns că sistemul informatic era accesibil multora din sediul de campanie. Nu era un sistem informatic cu protecţie foarte mare. Recunosc că nu am dat atunci multă importanţă acestui fapt”.

Deşi multă lume se aştepta ca luni să se dea un verdict în dosarul Referendumul, acesta a primit un nou termen pentru 14 decembrie. Dragnea solicită achitarea în dosar, pentru că este de părere că orice fel de condamnare, inclusiv una de închisoare cu suspendare, înseamnă că este vinovat, iar el consideră că nu a comis infracţiuni în acea perioadă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version