Bugetul pe 2016 nu mai prevede majorarea salariului minim la 1.200 de lei. 

dragnea tv

Această măsură a fost scoasă din proiect, după ce autorităţile s-au văzut puse în situaţia de a accepta creşterea salariilor bugetarilor cu 10% şi ale celor din Educaţie şi Sănătate cu 25%.

Extrem de nemulţumit de modul în care a acţionat Guvernul Cioloş, Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a anunţat că este foarte posibil ca PSD-ul să nu mai susţină acest guvern de tehnocraţi.

“Salariul minim trebuie să se majoreze. Majorarea salariului minim a fost convenită în septembrie de fostul executiv cu reprezentanţii sindicatelor. Solicităm ferm ca guvernanţii să ne spună ferm, până marţi, când intenţionează să mărească salariul minim. Explicaţiile doamnei ministru de Finanţe nu mulţumesc pe nimeni. Aştept de la premier o confirmare a unui calendar foarte bine definit pentru salariul minim. Altfel, înseamnă că nu mai putem avea o colaborare foarte strânsă cu actualul guvern”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Partidului Social Democrat susţine că cei 150 de lei în plus pe care ar urma să-i obţină bugetarii prin majorarea salariului minim ar putea reprezenta foarte mult, inclusiv plata pe o lună la factura de căldură.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version