Abia venit din vacanță, Dragnea a plecat la o nouă partidă de pescuit, în mod suspect exact în perioada în care Parlamentul este convocat în sesiune extraordinară!

Liderul PSD Liviu Dragnea apelează din nou la Florin Iordache – cel responsabil de Ordonanța 13 dată “noaptea, ca hoții” -, de data aceasta delegându-i atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților timp de patru zile, cât durează ședința extraordinară a Parlamentului, care a fost convocată “cu cântec”.

Concret, Parlamentul aflat în vacanță a fost convocat la solicitarea premierului Mihai Tudose, nicidecum la cea a președintelui țării, a președintelui Camerei Deputaților sau a Senatului, ori  a cel puțin o treime din numărul deputaților sau senatorilor.

Practic, premierului Mihai Tudose nu a mai avut răbdare până la 1 septembrie – când se încheie vacanța deputaților și senatorilor –, pentru a aproba Ordonanța de Urgență privind trecerea ELCEN de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei.

Despre “urgența” OUG privind modificarea Legii pensiilor militare nu poate fi vorba, atât timp cât acest act normativ va intra în vigoare la 15 septembrie.

“În perioada 8-11 august atribuțiile președintelui Camerei Deputaților vor fi exercitate de Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților”, se arată într-o decizie a Camerei Deputaților, publicată luni în Monitorul Oficial.

Abia sosit din vacanță săptămâna trecută, Dragnea a plecat la o nouă partidă de pescuit, în mod suspect exact în perioada în care Parlamentul este convocat în sesiune extraordinară. 

Așadar, lideul celui mai mare partid aflat la guvernare nu găsește important să se afle în funcția de președinte al Camerei Deputaților în momentul în care va fi validată OUG privind trecerea – contra cost, la un preț de nimic – a ELCEN la Primăria Capitalei, așa cum dorește Gabriela Firea. 

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version