Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a ţinut să-şi manifeste bucuria faţă de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a promulga Legea privind majorarea salariilor bugetarilor.

b dragnea

Dragnea anunţă că “domnul Iohannis a demonstrat, prin promulgarea legii, că deciziile PSD din Parlament şi de la guvernare au fost corecte. De această măsură, de creştere a salariilor, ar urma să beneficieze în jur de 200.000 de angajaţi”.

De asemenea, Dragnea a ţinut să precizeze că “majorările salariale vor intra în vigoare de la 1 decembrie, respectiv de Ziua Naţională a României”.

Noua Lege face ca salariile tuturor bugetarilor să crească cu câte 10%, cu excepţia celor din Sănătate şi Educaţie care vor beneficia de majorări salariale de 25%.

Creşterea salariilor cu 10% a fost adoptată în Camera Deputaţilor pe 11 noiembrie. Măsura a fost luată printr-un amendament depus de deputaţii PSD la ordonanţa de urgenţă ce prevedea deja o mărire de salariu de 25% pentru cei care lucrează în sistemul sanitar.

Preşedintele Partidului Social Democrat afirmă că s-a ajuns la acest scenariu “pentru că cei vizaţi nu au beneficiat de nicio creştere salarială pe parcursul anului 2015”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version