Atacat din toate părţile pentru proiectele de legi pe care le propune, majoritatea favorabile penalilor din PSD, Liviu Dragnea, preşedintele social-democraţilor, continuă să susţină, sus şi tare, că “nimic din ce facem nu afectează independenţa justiţiei”.

“În primul rând am convingerea că nicio prevedere din legile adoptate nu afectează independenţa justiţiei şi nici nu afectează activitatea magistraţilor şi nu mă refer numai la lupta anticorupţie, ci la activitatea tuturor magistraţilor, nici a judecătorilor, nici a procurorilor. Deci, aşa ceva nu există. Este un pas. Eu sper că aceste legi să fie un pas important în procesul mai lung sau mai scurt, nu ştim acum, nici noi şi nici dumneavoastră, de diminuare a abuzurilor din România. Abuzuri sunt, probabil, peste tot, nivelul din România nu cred că se mai găseşte într-o ţară democratică. Dar, este un pas important. M-am uitat cu atenţie pe forma finală, înainte să o votăm, după ce a ieşit din comisie, sunt paşi importanţi”, a anunţat Dragnea, într-o intervenţie avută la Antena 3.

Mai mult, liderul PSD aruncă pisica în curtea specialiştirlor anunţând că “o majoritate zdrobitoare din aceste articole sunt elaborate, propuse de către asociaţiile profesionale, o majoritate zdrobitoare. L-am rugat pe domnul Iordache ca, după Anul Nou, să facă un material în care să prezinte public câte din aceste amendamente au venit din partea asociaţiilor profesionale din rândul magistraţilor, este foarte importantă informaţia aceasta. Se tot vorbeşte de dictatura Parlamentului. Nu cumva sunt nervoşi unii care vor în continuare să aibă o legislaţie care permite să se întâmple toate lucrurile care au început să iasă la iveală în ultima perioadă, sigur că un om din această categorie e nervos”.

Despre atacurile venite din partea reprezentanţilor ambasadelor străine la Bucureşti, Dragnea spune că “dânşii au ratat o oportunitate importantă. Nu a cerut nimeni textul final tradus, adică măcar să ştie ce scrie acolo. Noi încă aşteptăm să ne spună reprezentanţii societăţii să ne spună care sunt articolele alea care îngrijorează. Am avut dezbateri ultratransparente, strălucitoare, s-a discutat despre fiecare articol în parte şi am pus discuţiile pe site. Nu cred că este o problemă de comunicare. Noi încă cerem să aflăm care sunt articolele alea care generează îngrijorări”.

Pe de altă parte, Dragnea se autopropune pentru o audiere la Comisia SRI şi spune că “s-ar putea să am informaţii despre care nici eu să nu fiu conştient că sunt importante”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version