Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD, că există “cinci sau șase propuneri pentru funcția de premier”, iar Carmen Dan, care nu face parte din acest for, a fost “rugată” de el “să fie de față pentru că este una dintre propuneri”.

“Am avut și ieri, și zilele trecute cu aproape toți președinții de organizați, cu două excepții, cu o serie de parlamentari, colegi din țară și au reieșit cinci, șase variante pentru postul de prim-ministru. Am discutat aseară, azi-noapte și azi-dimineață cu fiecare dintre ei și împreună și se degajează o soluție pe care vreau să o propun în CExN și cei care au reieșit din discuțiile cu președinții de organizații vor vorbi și ei”, a declarat Dragnea.

Întrebat de ce este prezentă Carmen Dan la CEx, deși ea nu face parte din acest for, liderul PSD a răspuns: “A fost una dintre propuneri și de aceea am rugat-o să fie aici, de față”.

El a răspuns afirmativ și la întrebarea dacă toți cei “cinci-șase” de pe lista de propuneri se află în ședința CEx

Întrebat ce va face dacă prima propunere a PSD va fi acceptată de președintele klaus Iohannis, Dragndea a răspuns:

“Poate îmi acceptă, teoretic ar trebui să accepte, am văzut toate declarațiile dumnealui și poziția din ultima perioadă, care, trebuie să recunosc, mi s-a părut o poziție corectă, adică nu s-a implicat, chiar dacă poate au fost tentații în această speță și cred că vrea stabilitate ca și noi”.

“Cred că este important ca PSD-ul să rămână unit și a arătat că este unit, chiar dacă am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, și guvernul nou să recupereze întârzierile care din păcate nu se opresc doar la acele întârzieri prezentate, ci la efectele lor. Avem majoritate, s-a probat la moțiune, totuși. E o aritmetică simplă”, a adăugat Dragnea.

Dragnea va merge luni la ora 15.00 la Palatul Cotroceni, însoțit de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru consultări cu șeful statului privind desemnarea noului prim-ministru, după ce a dărâmat prin moțiune de cenzură Guvernul pus tot de el și condus de Sorin Grindeanu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version