Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a anunţat, joi seara, că speră ca vineri preşedintele Klaus Iohannis să-l anunţe pe Sorin Grindeanu drept noul premier al României.

dragnea lung

Grindeanu este a doua propunere făcută de PSD-ALDE, iar fostul ministru al Comunicaţiilor s-a întâlnit joi la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Deşi şeful statului nu a dorit să ofere un termen până la care să anunţe dacă îl acceptă sau nu pe Grindeanu, Dragnea spune că “acest comportament al lui Klaus Iohannis este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. Nu ştim nimic sigur. Doar că domnul Iohannis face tot posibilul ca o mare parte din programul nostru de guvernare să nu fie aplicat. Am înţeles de la domnul Grindeanu că i-ar fi spus, în timpul discuţiei de la Palatul Cotroceni, că ar putea anunţa vineri decizia luată. Eu încă mai sper ca vineri să avem premier”.

Într-o intervenţie avută la România TV, Dragnea îl acuză pe Iohannis că “este interesat în mod direct să amâne cât mai mult stabilirea unui nou guvern. De exemplu, de la 1 ianuarie 2017, taxa de sănătate pentru cei cu salarii mai mari de 15.000 de lei se plafonează. Ori domnul Iohannis are un salariu mult mai mare, este interesat să plătească mai puţin la sănătate”.

Preşedintele PSD ameninţă cu mişcări masive de stradă, în cazul în care Iohannis nu-l va instala pe Grindeanu ca premier vineri, precizând că “de câteva zile fac eforturi foarte mari pentru a nu ieşi oamenii în stradă. Sunt din ce în ce mai mulţi oameni hotărâţi să iasă în stradă. Dacă refuză noua propunere, mergem la suspendare. E clar că după Anul Nou nu o să mai pot să ţin oamenii să nu iasă în stradă şi atunci trebuie să utilizăm orice mijloc constituţional pentru a debloca această ţară”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version