Marian Oprişan, unul dintre cei mai controversaţi oameni politici din România, a scăpat, în sfârşit, de un dosar în care a fost trimis în judecată tocmai în iunie 2006.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Este vorba despre aşa-numitul dosar “Căprioara” în care Oprişan era acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţineau, la vremea respectivă, că Oprişan a cheltuit în mod nelegal 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi pentru modul cum s-a achiziţionat Complexul Turistic “Căprioara”.

Oamenii legii susţin că Oprişan a negociat şi achiziţionat complexul respectiv fără hotărârea necesară a CJ şi fără avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea ar fi achiziţionat complexul respectiv doar pentru că familia sa deţinea opt hectare de teren în jurul construcţiei.

De asemenea, procurorii DNA susţineau la momentul respectiv că Oprişan a prejudiciat cu 1,5 milioane de euro Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu 600.000 de euro Consiliul Judeţean Vrancea şi cu 75.000 de euro bugetul Guvernului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version