Congresul USR, Elek Levente, vicepreședinte USR, va asigura interimatul la șefia partidului după ce Nicușor Dan a  demisionat din această funcție și din calitatea de membru al acestei formațiuni.

sursă foto ziardeclujro

Iată precizările Biroului Național al USR, care “regretă decizia lui Nicușor Dan de a demisona atât din funcția de președinte, cât și din partid”.

“Nicușor Dan a creat o nouă mișcare politică și a convins cetățeni onești să i se alăture și să voteze USR atât la alegerile locale din București, cât și la alegerile parlamentare.

Biroul Național va declanșa procedurile statutare după ce filiala USR sector 6 din București va lua act de această demisie. Potrivit statutului USR, președintele interimar va fi vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, președintele fialalei USR Cluj.

Un nou președinte al partidului va fi ales de Congres care se convoacă, potrivit statutului, “de îndată”.

Biroul Național a decis de asemenea, cu largă majoritate, convocarea Comitetului Politic al partidului în termenul statutar de 15 zile.

USR rămâne ca și până acum un partid deschis tuturor opțiunilor de conștiință ale membrilor săi prezenți și viitori. USR este al tuturor membrilor și este o mișcare profund necesară societății, un anticorp social menit să acționeze împotriva corupției transpartinice. USR va continua schimbarea pe care a început să o aducă în politică și în administrația Bucureștiului: mai multă transparență, fără corupție. USR merge mai departe!”.

Nicușor Dan a demisionat din USR după ce conducerea partidului s-a poziționat împotriva redefinirii familiei în Constituție.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version