Elena Lasconi a fost aleasă președinta Uniunii Salvați România (USR), cu 68,14% dintre voturi, după retragerea din funcție a lui Cătălin Drulă, în urma rezultatelor dezastruoase de la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Elena Lasconi (52 ani), care a fost realeasă primar al localității Câmpulung Muscel, s-a înscris în cursa pentru şefia partidului, alături de alți 9 membri ai partidului:
– Cristian Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti;
– Radu Mihai Hossu, 38 ani, Braşov;
– Gabriel-Mugur Dumitrescu, 54 ani, Ploieşti, Prahova;
– Vasile Dinca, 51 ani, Floreşti, Cluj;
– Luiza Oancea, 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora;
– Adrian-Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj;
– Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj;
– Doru Valentin Ilie, 25 ani, Sector 6;
– Vasile Gabriel Filip, 46 ani, Constanţa.

Potrivit Statului USR, preşedintele este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online. Scrutinul s-a desfășurat timp de două zile.

Elena Lasconi a devenit noul președinte al USR încă din primul tur, după ce a obținut peste 50%, respectiv 7.700 de voturi din cele peste 11.000 pe care membrii USR le-au exprimat.

În 29 iunie va fi Congresul partidului, când cei 24 de membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi prin vot al delegaţilor.

Tot atunci va fi desemnat candidatul USR pentru alegerile prezidențiale. Elena Lasconi a anunțat deja că își va depune candidatura.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version