Reţinerea Liei Olguţa Vasilescu, realizată într-un dosar în care primarul Craiovei a fost dat în seamă de trei denunţători, a lăsat urme adânci inclusiv în sufletul Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării.

udrea  scrie

Aceasta anunţă că “m-am săturat de turnătorii care nu au măcar un minim de onoare. Este normal ca un turnător să fie laş, dar măcar ai un minim de onoare şi mergi la parchet din proprie iniţiativă, imediat după ce ai dat mita. Nu aştepta să fi prins ca să te spovedeşti. Dar din păcate cei mai mulţi aşa fac şi doar pentru a scăpa fără pedeapsă şi cu toţi banii pe care i-a furat”.

Pe de altă parte, fostul ministru al Dezvoltării creionează un scenariu prin care vrea să demonstreze că politicienii sunt, mai degrabă, nişte victime: “În realitate, oamenii de afaceri “fac coadă” la uşa unui ministru, primar, preşedinte CJ etc., pentru a-i propune bani, ajutor în campanii, avantaje, orice. Este o competiţie între oamenii de afaceri pentru a fi in apropierea ori a fi băgat în seamă de un politician la care au interese, nici vorbă să îi preseze cineva. Iar politicienii, tot de regulă, sfârşesc prin a accepta “colaborarea” pentru că au de dus bani la partid, au campanii electorale de făcut etc. Acesta este adevărul pe care nimeni nu îl spune, tot din cauza fricii care a amuţit pe toată lumea”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version