Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a fost chemată luni la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiată în dosarul legat de creditul BRD.

udrea la dna

Udrea este acuzată că ar fi obţinut în mod fraudulos un credit de la BRD, fiind acuzată în mod oficial de complicitate la abuz în serviciu.

Fostul ministru al Dezvoltării se consideră persecutat şi acuză că se fac jocuri pentru a fi din nou arestată. În opinia lui Udrea, procurorii nu au “înghiţit” povestea votului prin care deputaţii au refuzat arestarea ei preventivă şi formează un scenariu prin care Udrea să ajungă totuşi după gratii.

Astfel, fostul ministru al Dezvoltării are de plătit o cauţiune uriaşă în dosarul în care este acuzată că a încasat şpăgi de milioane de dolari, dar spune că nu poate plăti suma solicitată de autorităţi pentru că are toate bunurile şi fondurile sub sechestru. În aceste condiţii, de imposibilitate a efectuării plăţii, procurorii DNA pot solicita din nou Camerei Deputaţilor reţinerea şi arestarea fostului ministru al Dezvoltării.

“Nu pot plăti cauţiunea. Am toate bunurile sechestrate chiar de către DNA. Îmi e imposibil să achit o cauţiune atât de mare, cea mai mare din România, în condiţiile în care bunurile sunt sechestrate. Toate resursele mele sunt în declaraţia de avere. Voi contesta la instanţă şi în faţa procurorilor atât cuantumul, cât şi faptul că mi se cere să plătesc o cauţiune în condiţiile în care toate bunurile îmi sunt sechestrate. Trăiesc din îndemnizaţii. Am resurse minimale. Îmi e imposibil din indemnizaţia de parlamentar şi din veniturile mele să plătesc această cauţiune. Se va cere un nou aviz de arestare dacă nu plătesc”, a declarat Elena Udrea.

În legătură cu tragedia din Clubul Colectiv, de vineri seara, fostul ministru al Dezvoltării a ţinut să precizeze că “sunt sigură că dacă vor fi controlate multe astfel de locaţii din toată ţara vor fi găsite în aceeaşi situaţie. Este un soi de lasă că merge şi aşa care uitaţi că duce la astfel de tragedii. Este o lipsă de respect faţă de reguli şi faţă de lege atât a celor care erau proprietarii şi aveau obligaţii faţă de cei pe care îi primeau în locaţia lor, cât şi a autorităţilor care nu au respectat legea. Corupţia, prostia, incompetenţa şi nepăsarea toate ucid, la un moment dat”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version