După ce Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a fost reţinută de Direcţia Naţională Anticorupţie şi dusă încătuşată în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, Elena Udrea a anunţat că va face două plângeri împotriva actualului ministru al Internelor, Petre Tobă.

udrea pmp

“O să fac plângere pentru abuz în serviciu atât lui Petre Tobă, în calitate de şef al Poliţiei Române, pentru momentul în care am fost plimbată în cătuşe în public, cât şi ministrului Tobă, care permite aşa ceva. Există un ordin al ministrului de Interne, din 2006, care interzice expunerea publică a unei persoane încătuşată ori în situaţii umilitoare. Legea din România nu permite aşa ceva”, a fost mesajul transmis de Elena Udrea, după încătuşarea Liei Olguţa Vasilescu.

Fostul ministru susţine că “sunt indignată de felul în care Lia Olguţa Vasilescu a fost scoasă în cătuşe din sediul DNA. Ce se putea întâmpla? Să o ia femeia la fugă? Să bată poliţiştii? Încă o dată se dovedeşte că prezumţia de nevinovăţie şi considerarea demnităţii umane, pe care Europa strigă către noi să le respectam, se aplică doar puternicilor zilei, care obţin despăgubiri uriaşe de la televiziuni sau rejudecarea unor procese, atunci când pretind/consideră că li s-a afectat imaginea”.

Elena Udrea anunţă că “în calitate de parlamentar şi membru în Comisia pentru drepturilor omului vreau să-i fac o vizită la Arestul Central. Eu am fost acolo, am stat două luni. Voi merge să o vizitez în primul rând ca femeie şi ca o persoană care a trecut prin ce trece ea acum şi din solidaritate. Nu contează culoarea politică, ci nevoia unei societăţi normale, fără de care România nu poate avea viitor. Nu doar turnătorii pot decide soarta unui om! Este în puterea fiecăruia să se opună maşinăriei fricii”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version