Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, este în pericol să ajungă din nou în arest preventiv.

udrea  29

Aflată deja sub control judiciar în dosarul Gala Bute, Elena Udrea ar fi putut ajunge după gratii într-un alt dosar în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au acuzat-o că a luat şpăgi de milioane de dolari. Totuşi, deputaţii au respins solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a Elenei Udrea.

Totuşi, oamenii legii au jucat o carte extrem de interesantă, cea a controlului judiciar pe cauţiune. Astfel, au decis să-i permită Elenei Udrea să rămână în control judiciar, cu condiţia ca aceasta să plătească o cauţiune de cinci milioane de lei.

Cum însă Udrea are mai toate bunurile sub sechestru asigurator, fostul ministru al Dezvoltării s-a plâns că nu mai are resursele necesare pentru a achita suma respectivă. Astfel, Udrea mai are timp doar în cursul zilei de miercuri să facă dovada plăţii cauţiunii, altfel va fi înregistrată drept personaj cu rea credinţă.

Iar procurorii pot folosi acest atuu în două moduri. Pe de o parte, dacă Udrea nu plăteşte suma respectivă, pot solicita din nou încuviinţarea arestării în dosarul respectiv.

Pe de altă parte, să nu uităm că miercuri se judecă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un nou termen din dosarul Gala Bute, cel în care procurorii au deja încuviinţare pentru arestarea preventivă. Iar dacă arată în faţa magistraţilor “dovada” de rea credinţă a Elenei Udrea, procurorii pot solicita arestarea acesteia în dosarul “Gala Bute”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version