Cercetată sub control judiciar şi în dosarul în care este acuzată că a încasat şpăgi de milioane de dolari, Elena Udrea s-a prezentat joi la DNA fără a achita cauţiunea ce îi fusese stabilită săptămâna trecută pentru a nu fi arestată preventiv.

udrea dna

Până miercuri seara, la epuizarea termenului limită, Udrea nu făcuse dovada plăţii celor 5 milioane de lei reprezentând cauţiunea.

Fostul ministru al Dezvoltării a solicitat, iniţial, o păsuire, iar ulterior a afirmat că nu are posibilitatea de a achita cauţiunea respectivă pe motiv că toate bunurile sale se află sub sechestrul DNA, iar conturile i-au fost blocate.

Varianta Udrea

Joi dimineaţa, înainte de a intra în sediul DNA, Elena Udrea a precizat că este exlus să plătească o cauţiune în bani şi că îi va solicita procurorului de caz găsirea unei alte soluţii.

Varianta propusă de Udrea este să garanteze plata cauţiunii cu bunuri, ale ei sau ale apropiaţilor. În aceste condiţii este posibil ca procurorii DNA să solicite din nou aviz pentru reţinerea şi arestarea Elenei Udrea.

Ei au mai solicitat astfel de avize şi înainte de stabilirea cauţiunii, dar deputaţii au decis să aprobe doar reţinerea Elenei Udrea, nu şi arestarea preventivă a ei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version