Că tot vine sfârşitul de an şi consilierii Capitalei trebuie să intre în vacanţă, primarul Gabriela Firea a decis să le facă acestora sfârşitul de 2016 mai frumos.

firea 00

Astfel, la ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti s-a decis şi votat ca, măcar în 2017, fiecare dintre cei 55 de consilieri ai Capitalei să beneficieze de câte două bilete gratuite la fiecare eveniment organizat pe Arena Naţională din Bucureşti, indiferent că vorbim de evenimente sportive, gen meciuri de fotbal, sau culturale, gen concerte.

Nu se ştie în ce sector vor fi primi consilierii aceste bilete, dar dacă vorbim de Tribuna VIP, unde un bilet costă, de obicei, în jur de 100 de euro, atunci e clar că vorbim de cheltuieli uriaşe de cel puţin 11.000 de euro pe eveniment. Şi cum se estimează că Arena Naţională ar putea găzdui în jur de 100 de evenimente pe an, atunci cheltuielile ar depăşi bariera de un milion de euro pe an.

Aceeaşi sumă este gata să o dea Gabriela Firea, primarul Capitalei, şi pe două statui. Jumătate din sumă ar urma să ajungă la sculptorul Florin Codre, pentru realizarea unei statui a lui Vlad Ţepeş, iar cealaltă jumătate ar urma să ajungă la sculptorul Ioan Bolborea, pentru realizarea unei statui a lui Constantin Brâncoveanu.

Codre şi Bolborea sunt doi dintre sculptorii cu mare trecere pe la instituţiile statului, în condiţiile în care primul a obţinut lucrări de peste 5 milioane de euro, iar al doilea a obţinut, doar de la Primăria Capitalei, lucrări de peste 3,2 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version