După ce s-a retras pentru o perioadă şi l-a delegat în locul său, în funcţia de ministru al Internelor, pe Ilie Botoş, Gabriel Oprea a făcut luni ceea ce toată lumea aştepta.

gabriel_oprea

Liderul UNPR şi-a dat în mod oficial demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, pierzându-şi astfel şi poziţia de viceprim-ministru.

Demisia lui Oprea a beneficiat de rezoluţia favorabilă a premierului interimar, Sorin Cîmpeanu, şi a fost aprobată în mod oficial de preşedintele Klaus Iohannis.

Oprea a decis să-şi depună demisia din Guvern după ce numele său a ajuns pe lista neagră a populaţiei, alături de Victor Ponta şi Cristian Popescu Piedone. Gabriel Oprea a fost acuzat de abuz în serviciu, după ce poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în timp ce făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne. Ulterior, anchetatorii au descoperit că Oprea a abuzat în mod grosoloan de posibilitatea de a avea coloană oficială. Mai mult, Oprea este considerat şi unul dintre principalii vinovaţi pentru incendiul din Club Colectiv, tragedie care s-a soldat cu zeci de morţi şi răniţi.

Administraţia Prezidenţială a anunţat luni, în mod oficial, că “preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ia act de demisia domnului Gabriel Oprea din funcţia de viceprim-ministru al Guvernului României şi din cea de ministru al Afacerilor Interne şi constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului. De asemenea, preşedintele României a semnat decretul prin care îl desemnează pe domnul Sorin Mihai Cîmpeanu viceprim-ministru şi ministru interimar al Afacerilor Interne”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version