Liderul deputaţilor AUR, George Simion, l-a atacat din nou pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, de data aceasta acuzându-l că soția acestuia „are o benzinărie la OMV Petrom”.

<strong>În aceasta fotografie îl vedeți pe ministrul Energiei susținut de PSD dând mâna cu OMV PETROM a scris George Simion sub fotografia postată pe Facebook la finalul ședinței comisiilor<strong>

Simion a fost deranjat, marți, la şedinţa comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților pe tema modificării Legii offshore, că ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a aşezat în sală între reprezentanţii mai multor firme, între care și OMV Petrom.

„Domnul e reprezentant al OMV Petrom, acesta e ministrul Energiei – iubire mare; trebuie să dăm gazele la austrieci. Nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa noastră. E un hoţ (ministrul Energiei – n.r.)! Hoţul – OMV! Bravo!”, a strigat George Simion.

Ulterior, ministrul Energiei şi-a schimbat locul în sala de şedinţă.

Liderul AUR s-a declarat nemulțumit de „graba cu care actul normativ este trecut prin Parlament”, el precizând că „beneficiarul gazelor din Marea Neagră este o companie de stat, dar nu a statului român, ci a celui austriac”.

„Este o lege foarte importantă care intră în circuitul Camerei Deputaţilor şi în câteva zile este votată şi nu înţelegem motivul acestei grabe. Cam în aceeaşi componentă am fost şi am votat – a trecut prin comisiile noastre – legea compensării la energie electrică şi la gaze şi acum hotărâm sau o să hotărască majoritatea din acest Parlament că principalii beneficiari şi decidenţi asupra gazelor din Marea Neagră să fie alţii – o companie de stat, dar nu a statului român, ci a statului austriac. Nu înţelegem graba şi sperăm să discutăm punct cu punct, amendament cu amendament această lege, nu cum s-a făcut cu legea compensării. Atunci a ieşit ceva scris pe genunchi”, a afirmat Simion.

Nu este prima dată când Simion l-a atacat pe Virgil Popescu, deputatul AUR având chiar și o plângere penală depusă de ministru împotriva sa, după ce l-a acuzat în februarie, de la tribuna Camerei Deputaților, că este „un hoț”. 

Oamenii lui Scutea s-au grăbit să-i facă dosar penal lui George Simion înainte ca Virgil Popescu să depună plângere

Tot la ședința de marți de la comisii, deputatul AUR Dan Tanasă a avut un schimb de replici cu Cătălin Niţă, director executiv al Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze. După ce discuţiile au devenit aprinse, Tănasă i-a strigat lui Niţă să părăsească sala de şedinţe.

„Cine administrează zăcămintele? Statul român?”, a întrebat Tanasă.

„Statul român”, a răspuns Niţă.

„Vrei să spui că au plecat americanii de acolo şi o să exploatăm noi? A verificat statul român câţi bani a băgat Exxon acolo?”, a adăugat deputatul AUR.

Cătălin Niţă i-a răspuns că evaluarea a fost făcută de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. “Învăţaţi-vă autorităţile când intraţi în deputăţie. V-au votat nişte oameni, domnule deputat. Domnule Andronache, un chestor, o pază nu aveţi? Poate oricine să facă orice în Parlamentul ăsta?”, a adăugat Niţă.

„Eu nu sunt oricine, măi papagalule, sunt deputat, sunt ales de poporul român. Pe tine cine te-a ales? Are statul român tehnologie să exploateze gazele astea? (…) Dacă are tehnologie, de ce am dat licenţă la Exxon şi acum o răscumpărăm de la Exxon cu un miliard?”, a replicat Tanasă.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi dacă nu încalcă noile prevederile ale Regulamentului Camerei Deputaţilor, adoptate recent, riscând astfel o sancţiune, Tanasă a negat. „Nu înţeleg la ce vă referiţi. Cum am vorbit? Cu ce am jignit? Este o jignire (papagalule – n.r.)? Nu, este o caracterizare. Slugă – este o caracterizare. Nu vă interesează ce se discută aici? Nu vă deranjează? Vă convine că România este o slugă, nu?”, a susţinut el.

Proiectul de modificare a Legii offshore, la comisii înainte de votul final în Camera Deputaților

La finalul dezbaterilor, majoritatea parlamentarilor prezenţi au votat „pentru” raport favorabil. Au fost şi patru voturi „împotrivă”, ale reprezentanţilor AUR.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version