Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, joi, trimiterea în judecată a lui Gheorghe Ştefan, fost primar al municipiului Piatra Neamţ.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatv.net

Cel poreclit “Pinalti” este acuzat, în mod oficial, de fraudarea Poştei Române, respectiv de comiterea a numeroase infracţiuni precum trafic de influenţă, spălare de bani sau instigare la abuz în serviciu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că Pinalti şi-a folosit influenţa pentru a obţine numeroase bunuri sau foloase necuvenite de pe urma CN Poşta Română SA.

Oamenii legii susţin că, în 2009, Gheorghe Ştefan l-a impus pe Florin Ciobotaru Aurelian în fruntea instituţiei, ca director general adjunct, pentru a controla modul de atribuire ori de executare a contractelor.

CN Poşta Română avea deja în derulare un contract semnat cu SC Smart Telecom Solutions SRL, însă Pinalti şi-a folosit influenţa pentru a-l determina pe Ciobotaru să inceteze contractele CNPR cu compania respectivă şi să treacă la SC Posh Telecom Solutions SRL, firmă deţinută de Marian Constantinof, un apropiat al lui Gheorghe Ştefan.

În urma manevrelor efectuate de Pinalti şi oamenii lui, Poşta Română a fost obligată să plătească despăgubiri de 4,5 milioane de euro către SC Smart Telecom Solutions SRL.

Pentru jocurile pe care le-a făcut în favoarea firmei conduse de COnstantinof, Gheorghe Ştefan a primit mai multe foloase necuvenite. Firma SC Posh Telecom Solutions SRL a achitat, printre altele, 10.000 de lei pentru un sejur petrecut de Pinalti şi soţia sa la Mamaia, dar şi 35.306 euro şi 39.417 lei pentru un cantonament efectuat de echipa de fotbal Ceahlăul Piatra Neamţ în Italia.

Alături de Ştefan, în acest dosar au mai fost trimişi în judecată Florin Aurelian Ciobotaru (două infracţiuni de abuz în serviciu), Cosmin Dragoş Mihăilescu (complicitate la abuz în serviciu), Marian Constantinof (complicitate la abuz în serviciu), Dan Mihai Toader, fostul director general al Poştei Române (participaţie improprie la abuz în serviciu), Emmanouil Sorillos (participaţie improprie la abuz în serviciu) şi compania SC Smart Telecom Solutions SRL (participaţie improprie la abuz în serviciu).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version