Documentul apărut luni în spațiul public și în baza căruia primarul Capitalei, Nicuşor Dan, este acuzat că ar fi colaborat cu Securitatea este un „fake ordinar”, a declarat marți, într-o conferință de presă, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea.

El a reclamat că edilul general ar fi fost „măcelărit” pe unele posturi tv fără să existe vreo intervenţie a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA): „Este acolo un măcel permanent la adresa candidaţilor Alianţei Dreapta Unită. Aseară a fost Nicuşor Dan. Efectiv am trăit o realitate paralelă, în care omul acela, pe baza unui fake evident, a fost «măcelărit» de televiziuni fără niciun fel de frică de intervenţia CNA în această problemă”.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că nu a avut niciun angajament de colaborare cu Securitatea, iar Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a emis, în trecut, două adeverinţe în acest sens.

El a precizat că documentul care a apărut în spaţiul public şi din care ar reieşi că a furnizat note informative Securităţii prezintă „mai multe neconformităţi faptice”.

Ghinea a venit marți cu explicații tehnice, referindu-se la informaţiile conform cărora unul dintre numele care apare în documentul în baza căruia este acuzat Nicuşor Dan a fost modificat în 2006 şi nu avea cum să apară în această formă în 1988:

„Am văzut că unul dintre cei citaţi acolo şi-a adăugat un nume în 2006. Deci, cred că Securitatea în ’88 nu era atât de deşteaptă încât să treacă un nume care a apărut în 2006. Este un fake ordinar. Imediat după ce a apărut această pseudo-ştire, experţii din CNSAS au spus «Nu seamănă a ce făcea Securitatea. E un fake prost făcut». Dar vedeţi, nu mai contează, pentru că pe televiziuni există această realitate paralelă în care ei vorbesc fără niciun sentiment că li s-ar putea întâmpla ceva, pentru că este vestul sălbatic şi acolo. CNA nu mai există ca instituţie. CNA a fost burduşit de PSD şi de PNL cu oameni mutaţi direct din departamentul de comunicare al PSD şi al PNL în CNA. Deşi sunt demnitari – au secretară şi şofer fiecare – sunt secretari de stat, membri CNA, nu fac absolut nimic, pentru că de fapt au fost puşi acolo să nu facă nimic. Nu mai există reglementare audio-video în România, de facto”.

Prezent la conferință, coordonatorul campaniei electorale a USR, deputatul Cristian Seidler, a acuzat că este „o încercare mizerabilă” de „a-l mânji” pe Nicuşor Dan:

„Cu toţi ştim de încercarea mizerabilă de ieri, venită – după cum ştim de la presă – dintr-o parte a PSD, de a-l mânji pe Nicuşor Dan, cum că ar fi fost un colaborator al Securităţii; o mizerie, dovedită falsă şi pentru care nimeni nu şi-a asumat răspunderea până în ziua de astăzi. Cel mai bun răspuns pe care îl pot avea cetăţenii la toate aceste mizerii, la toată această campanie mincinoasă, la aceste dezinformări, la disperarea PSD şi PNL – pentru că ei ştiu că vor pierde puterea în România – este să iasă la vot în data de 9 iunie şi să voteze candidaţii Alianţei Dreapta Unită”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version