Cu 176 voturi ”împotrivă”, 107 ”pentru”, 2 voturi anulate, o abținere și o pastilă ”Nurofen” introdusă în urnă, Camera Deputaților  a respins, joi, cererea DNA de arestare a lui Sebastian Ghiță.

ghita

Din totalul de 379 de deputați au fost prezenți 292, din care au votat numai 286.

Anterior, 166 din 302 deputați care au votat au respins și cererea de reținere a lui Ghiță.

”Doar Isus este răstignit pe cruce, restul de 20 de milioane or să ne caute și or să ne găsească procurorii pe toți”, a declarat Ghiță.

Astfel, Sebastian Ghiță va vota în continuare legi în Parlament.

Cel mai probabil însă, procurorii DNA îl vor pune sub control judicar pe o cauțiune substanțială, având în vedere faptul că este multimilionar încă de la 23 de ani și, mai mult, și-a permis să acorde un împrumut de peste 90 de milioane de euro.

Fericitul este Alexandru Iacobescu, patronul România TV, căruia Sebastian Ghiţă i-a împrumutat în nume personal, potrivit declaraţiei sale de avere depusă în iunie 2014 la Camera Deputaţilor, 90.300.000 de euro şi 4.000.000 de dolari.

Amintim că Ghiță mai are două dosare penale la DNA: primul i-a fost deschis în februare 2015, pentru sprijinirea grupului infracțional organizat din care face parte și Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Al doilea dosar datează din 7 iulie 2015, pentru mai multe fapte de corupție, printre care și spălare de baniîn dosarul primarului Iulian Bădescu, arestat preventiv.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version