Ministra PNL a Justiției, Alina Gorghiu, a râs marți de liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, pentru consultările pe care acesta le-a făcut cu toate partidele, ca pretext pentru a-și masca înfrângerea în fața partenerului său de coaliție, Nicolae Ciucă, rămas ferm pe poziție în refuzul de a accepta organizarea alegerilor prezidențiale în septembrie, asta însă după ce parlamentarii liberali au votat în primăvară o lege în acest sens.

„Eu cred că aceste consultări au fost făcute pentru a oferi PSD un motiv public ca să justifice practic amânarea acestor alegeri sau ducerea acestor alegei la termen. PSD trebuia să iasă, cumva, din izolarea poziţiei în care se aflau. De altfel, a fost singiurul partid care mai susţinea că aceste alegeri se pot organiza iumediat după vară, în rest, toate partidele politice che,ate la Palatul Victoria au insistat pe organziarea acestor alegeri în noiembrie sau decembrie, la termen”, a spus Gorghiu, într-o intervenţie la Digi 24.

Ciolacu se dă președinele țării și face consultări cu partidele pe data alegerilor prezidențiale, după ce a eșuat cu septembrie

Gorghiu a adăugat că, prin aceste consultări lansate de Ciolacu „s-a dat o platformă de comunicare publică anumitor forţe politice extremiste şi antieuropene, care au fost oarecum legitimate în urma acestui demers”

Ciolacu cedează, după ce l-a ironizat pe Ciucă pentru „onoarea doar pe panouri”: Alegerile prezidențialele nu se mai țin în septembrie. Predoiu – nici vorbă să fie remaniat!

Ministra liberală nu s-a declarat însă indignată de faptul că Ciolacu i-a invitat la consultări și pe reprezentanții PUSL, partid care nu a fost ales în Parlament, dar fiind al fondatorului Antenelor, Dan Voiculescu, PSD plasează pe lista proprie reprezentanți ai acestuia, așa cum a procedat la europarlamentare cu Maria Grapini.

Alianța PSD-PNL, înfrățită cu PUSL la europarlamentare: Ciolacu și Ciucă, în „tablou” cu Grapini când depun la BEC lista comună a candidaților
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version