Fostul premier Sorin Grindeanu tinde să devină, încet, dar sigur, un Bruce Willis al politicii românești.

Pentru că deși a fost înlăturat din funcție, Grindeanu nu cedează și începe să semene cu personajul principal din seria “Greu de Ucis”.

Grindeanu a fost înlăturat din funcție grație unei moțiuni înaintate de Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, și care a adunat 241 de voturi în plenul Parlamentului.

Acum însă fostul premier contestă tot ce s-a întâmplat în legătură cu moțiunea și a depus o sesizare în acest sens la Curtea Constituțională.

Printre altele, Grindeanu face trimitere la încălcarea art. 88 din Constituție: “Potrivit dispoziţiilor art. 88, după încheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare pentru încrederea Guvernului. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Totuși, la şedinţa comună din 21 iunie 2017, aşa cum s-a putut observa pe toate canalele de televiziune care au transmis în direct desfăşurarea lucrărilor, modalitatea concretă de desfăşurare a votului a arătat faptul că unii deputaţi şi senatori au votat la vedere, ceea ce pune sub semnul întrebării respectarea procedurii referitoare la asigurarea secretului votului cu bile prevăzută de Regulamentul activitărilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Apreciez că modalitatea de exprimare a votului din 21 iunie 2017 cu privire la moţiunea de cenzură, desfăşurată în condiţii neregulamentare, a conturat un veritabil conflict juridic de natură constituţională între auorităţile publice datorită efectului direct al rezultatului votului asupra Guvernului. În aceste condiții, propun reluarea votului”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version