Sorin Grindeanu, premierul desemnat, a declarat vineri, în conferinţa de presă la care au participat Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, că a primit de dimineaţă un mesaj pe telefon de la preşedintele Klaus Iohannis, în care era anunţat de desemnarea sa.

grindeanu dragnea 5

“Am primit de dimineaţă un sms de la Iohannis, nu aveam numărul dânsului, l-am sunat pe domnul Dragnea să verific dacă acela e numărul domnului preşedinte. După ce am primit confirmarea i-am mulţumit”, a spus Grindeanu.

Întrebat ce scria în SMS, Grindeanu a răspuns: “Succes! Klaus Iohannis”.

Dragnea: Dacă nu îl desemna, declanșam procedurile constituționale

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dus mai departe ironia, spunând că “este de Cartea Recordurilor desemnarea prin sms”.

El a afirmat că Grindeanu a crezut inițial că sms-ul este o glumă de la vreun coleg.

Pe mine m-a sunat primul-ministru desemnat în primul rând să mă întrebe dacă știu ceva dacă s-a anunțat că a fost desemnat. Și, de asemenea, a zis că-mi trimite numărul de la care a primit sms-ul să verific dacă este numărul președintelui Iohannis. E și asta o procedură. Prima lui reacție, și eu dacă eram în locul lui la fel gândeam, s-a gândit că e vreo glumă de la vreun coleg, la 9,38 sau la 9,40 când a primit sms-ul. Așa a decis, până la urmă este important că s-a făcut acest anunț – că e ciudat, că e bizar, până la urmă e important că a făcut acest anunț pentru că, repet, practic noi astăzi, la 11,00, hotărâsem să ne întâlnim, la 11,00 deja declanșam procedurile constituționale, pentru că nu mai puteam aștepta neavând niciun orizont de timp. Deja a început să ningă, se pot întâmpla foarte multe, țara are nevoie de Guvern, plus toate măsurile economice care afectează România – cursul de schimb se clatină. Dacă așa a hotărât să-l anunțe, personal nu am nicio problemă”, a declarat Dragnea, în conferința de presă susținută la Camera Deputaților, unde el este șef.

La rândul lui, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că “este un caz de Cartea Recordurilor anunţul făcut prin sms de preşedinte”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version