Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniștrilor miercuri seară, în prima ședință de Guvern, să facă până vineri, la următoarea reuniune a executivului, “un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister”.

guvern-grindeanu

“Astăzi suntem la prima ședință de guvern și vreau să mai spun o dată următorul lucru, și să-l subliniez, și anume responsabilitatea care apasă pe umerii fiecăruia dintre noi. O responsabilitate dată de votul românilor din 11 decembrie, de votul de astăzi din Parlament și care ne obligă la a pune în aplicare proiectul, Programul de Guvernare 2017-2020”, le-a spus premierul miniștrilor.

El le-a cerut ca “mâine dimineață la ora nouă, fiecare ministru merge și preia ministerul pentru care a fost votat în Parlament”.

“Totodată, vă rog să faceți un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, astfel încât vineri, când vom avea următoarea ședință de guvern, să le prezentați”, a precizat Grindeanu.

În ședința de miercuri seară au fost aprobate un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și un proiect de Ordonanță de Urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

“Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcționa cum trebuie acest guvern, și în al doilea rând pentru a da posibilitatea Parlamentului în zilele următoare să adopte proiectul de lege (privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, deoarece deputații și senatorii intră în vacanță până la 1 februarie – n.r.). Campania a trecut, avem toate avizele pentru cele două, deja intrăm în pâine și trecem la fapte”, a conchis Sorin Grindeanu .

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version