Premierul Sorin Grindeanu a insistat marți, după întâlnirea de la ministerul Finanțelor cu mai mulți miniștri, că nu există nicio “disensiune” între ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, și cel al Finanțelor, Viorel Ștefan, pe Legea salarizării unitare a bugetarilor, punctând că aceștia au căzut de acord asupra decalării unor majorări.

“Dl ministru a discutat cu doamna Olguța Vasilescu, nu e niciun fel de disensiune între ceea ce își asumă Ministerul Finanțelor, ca impact bugetar. Și dl ministru, și doamna ministru susțin același lucru. Au fost mai multe amendamente la Senat și la Cameră; forma pe care o susțin cei doi miniștri este cea pe care noi ne-o asumăm. Au fost zile, săptămâni de muncă asiduă, în zilele următoare va fi și votul final – nu știu exact când, nu dau ordine Parlamentului”, a declarat Grindeanu.

Premierul a adăugat că “această întâlnire (la ministerul Finanțelor – n.r.) era programată de săptămâna trecută, nu este niciun fel de lucru pe care să-l fac pentru prima dată”.

Sorin Grindeanu s-a întâlnit, marți, la ministerul finanțelor, cu miniștrii de Interne și al Sănătății – Carmen Dan și Florian Bodog -, dar și cu secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, pe tema achiziției de ambulanțe.

Totodată, la MFP s-au întâlnit ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, pe tema proiectului Legii salarizării unitare. Cei doi au convenit decalarea majorărilor salariale.

“Toți bugetarii vor primi 25% de la 1 ianuarie 2018, care adăugat la creşterea de 25% înseamnă o creştere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii şi asistenţii au creşteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie“, a precizat Olguța Vasilescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version