După ce 4.000 de ciobani au băgat frica în parlamentari, marţi, guvernanţii au sărit imediat să blocheze efectele Legii Vânătorii.

 

ciolos guvern 5

Chiar şi aşa, evident că oamenii lui Cioloş nu puteau face treaba 100% corespunzător. Astfel, ei au decis să dea o ordonanţă de urgenţă prin care se prorogă cele două articole ale legii care a iritat spiritele.

Este vorba despre articolul care ţine de perioada păşunatului şi cel care reglementează numărul de câini prezenţi la o stână. Mai mult, aceste articole sunt blocate până la 25 aprilie anul viitor, în speranţa că până atunci se va găsi şi o altă soluţie, mai bună, care să împace şi capra şi varza.

S-a ajuns la această situaţie după ce 4.000 de ciobani au luat cu asalt, marţi, Palatul Parlamentului. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că se impune ca orice stână de la şes să aibă maxim un câine, orice stână de la deal să aibă maxim doi câini de pază, iar orice stână de la munte să aibă maxim trei câini de pază.

În aceste condiţii, oamenii susţin că vor fi obligaţi să-şi diminueze numărul de oi din turme şi vor exista mai puţine produse tradiţionale pe piaţă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version