Guvernul a aprobat, vineri, desființarea a 57 de posturi de la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de ministrul Natalia Intotero.

La Ministerul Familiei, din totalul de 230 de posturi vor fi păstrate maxim 173, exclusiv demnitarii și numărul de  posturi aferente cabinetelor. 

Totodată, s-au desființat o funcție vacantă de secretar de stat și cele două posturi aferente cabinetului acesteia.

De asemenea, numărul de posturi pentru cabinetul ministrului a rămas redus de la 8 la 4 posturi, cel de la secretarul de stat – de la 4 la 2 posturi, iar cel la cabinetul subsecretarului de stat a fost redus de la 2 posturi la 1 post.

„Menționăm că numărul total al funcțiilor publice de conducere se încadrează în procentul de 8% din numărul total al posturilor aprobate și modificările intervenite în situația funcțiilor publice din cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității nu afectează numărul minim de posturi necesar pentru organizarea activităților”, precizează Executivul.

Premierul Marcel ciolacu a declarat, la începutul ședinței Guvernului: „Continuăm procesul de reorganizare a administraţiei centrale şi de reducere a posturilor cu încă două ministere. Este vorba despre Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom ţine de calendarul prevăzut, astfel încât la jumătatea anului toate ministerele să aibă o structură mai suplă şi eficientă, cu proceduri care să reducă birocraţia”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version