Cei 30 de răniţi transportaţi în străinătate vor primi câte 1.500 de euro cheltuieli de transport şi ajutoare de 200 de euro pe zi pentru masă, cazare şi alte cheltuieli, a stabilit Guvernul luni, într-o şedinţă extraordinară convocată de premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

cimpeanu

Familiile răniţilor vor primi banii în cinci zile de la primirea solicitării de ajutor iar premierul interimar a ţinut să precizeze că “sumele se vor acorda pe toată durata spitalizării, începând cu ziua în care au fost internaţi, în funcţie de numărul de zile de spitalizare, indiferent care este perioada de internare”.

De asemenea, familiile celor 83 de pacienţi încă spitalizaţi în România vor primi ajutoare de câte 200 de lei pe zi, pentru cazare, masă şi alte cheltuieli. Toţi banii acordaţi ca ajutoare vor fi acordaţi din Fondul de rezervă al Guvernului.

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a anunţat că Guvernul are în curs de elaborare un program de asistenţă pentru victimele incendiului de la Colectiv. Printre altele, răniţii vor beneficia de ajutor de şcolarizare sau susţinere pentru reintegrarea pe plan social.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version