Guvernul Ciucă a fost obligat de Curtea de Apel Bucureşti să organizeze alegeri la Primăria Sectorului 5, în locul lui Cristian Popescu Piedone, care a fost încarcerat după o condamnare de 4 ani de închisoare în dosarul „Colectiv”. 

Piedone merge la închisoare! Condamnat definitiv la 4 ani în dosarul „Colectiv”. Și mai are unul!

Piedone i-a delegat atribuțiile unui viceprimar, încă legea prevede ca acest lucru să nu depășească 6 luni.

În procesul prin care candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, solicita instanţei să oblige Guvernul să organizeze alegeri pentru forul local, conform legii, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat acestuia câştig de cauză.

Instanţa a motivat că au fost încălcate prevederi din Codul administrativ care impun organizarea alegerilor în 90 de zile de la momentul vacantării postului de primar al Sectorului 5, potrivit unui comunicat al USR Bucureşti.

„Instanţa confirmă abuzul pe care îl face Guvernul PSD PNL prin neorganizarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5. Îi somez pe Ciucă şi Bode să respecte măcar acum, în al 12-lea ceas, legile şi Constituţia României şi să nu mai blocheze dreptul cetăţenilor Sectorului 5 de a-şi alege primarul”, a declarat Alexandru Dimitriu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version