Șeful ANPC, Horia Constantinescu – „vedetă” a televiziunilor în „lupta” sa pentru protecția consumatorilor, susține asigurătorii, în scandalul scumpirii cu până la 40% a polițelor RCA, creșterea tarifelor fiind consfințită de ASF, o altă instituție a statului plătită regește pentru a-i proteja pe români în fața abuzurilor companiilor multinaționale care majorează prețurile „la pachet”.

Întrebat joi, la briefingul de presă de la finalul ședinței de presă, cum comenteazănoile tarife de referință ale RCA publicate de ASF pentru anul 2023, Horia Constantinescu a dat un alt răspuns decât cel la care s-ar fi așteptat românii:

„Trebuie să înţelegem: comerţul, fie el cu produse sau servicii, este liber. Cred că o piaţă concurenţială corectă va stabili fiecare dintre operatorii economici din domeniu dacă a făcut alegerea corespunzătoare. Bineînţeles, acolo unde la un moment dat se poate identifica că au existat înţelegeri în spatele uşilor închise, sunt convins că autorităţile competente vor face investigaţiile ce se cuvin”.

Polițele RCA se scumpesc cu până la 40%: Tarifele de referință pentru 2023, publicate de ASF

În urmă cu o zi, liderul PSD – partid care l-a susținut pe Nicu Marcu pentru numirea la șefia ASF, a declarat:

Ciolacu, despre scumpirea cu 40% a polițelor RCA: „ASF împreună cu Guvernul vor lua decizia cea mai bună”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version