Klaus Iohannis, preşedintele României, este aşteptat să se întâlnească, miercuri, cu premierul Marii Britanii, David Cameron.

iohannis

Cameron se află într-un tur prin ţările din Europa Centrală şi de Est pentru a afla opiniile şefilor acestor state în legătură cu problema migraţiei, înainte de Consiliul European de iarnă.

Iar după ce a fost la Sofia, Cameron va ajunge miercuri la Bucureşti, pentru a se întâlni cu premierul Dacian Cioloş şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Înainte de a da ochii cu premierul britanic, Iohannis a mers să se reculeagă la Club Colectiv, miercuri împlinindu-se 40 de zile de la tragedia care a curmat vieţile a 60 de tineri.

Iohannis a aprins o lumânare şi, cu lacrimi în ochi, a precizat că “nu vreau şi nu pot să uit ce s-a întâmplat”.

“Am fost în această dimineaţă, din nou, la locul tragediei de la clubul Colectiv. S-au împlinit 40 de zile de la drama din acea noapte. Nu vreau şi nu pot să uit ce s-a întâmplat. Vreau în schimb ca, în anii ce vin, în paralel cu comemorarea victimelor şi cu grija pentru supravieţuitori şi familiile lor, să îndreptăm împreună ceea ce nu funcţionează corect în societatea noastră, pentru a nu se mai repeta o asemenea tragedie. Să ne rugăm cu toţii pentru cei dispăruţi! Fie ca amintirea victimelor să rămână veşnică în inimile noastre”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

La ora 12.00 va fi oficiată o slujbă de pomenire la Club Colectiv, slujbă oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi şi elevi ai Seminarului Teologic Ortodox Bucureşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version