Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au efectuat joi mai multe percheziţii în cinci locaţii din Timişoara şi Reşiţa.

sursa foto: tion.ro
sursa foto: tion.ro

UPDATE: Primarul Stepănescu a fost reţinut de procurorii DNA şi va fi prezentat vineri, 20 noiembrie, Tribunalului Timişoara, cu propunere de arestare preventivă.

Printre clădirile verificate se află şi sediul Primăriei Reşiţa, respectiv chiar biroul edilului social-democrat Mihai Stepănescu.

Din primele informaţii reiese că Stepănescu este bănuit de trafic de influenţă. Procurorii susţin că, în perioada 2014-2015, primarul, aflat la al doilea mandat, a lucrat după un scenariu clasic solicitând un “comision” de 10% din mai multe contracte atribuite cu dedicaţie.

Principalul contract vizat este cel încheiat cu Elis Pavaje Alba. Societatea respectivă avea în derularea un contract de lucrări publice în valoare de 600.000 de lei, iar oamenii legii susţin că Stepănescu a încasat 10% din banii primiţi de firma respectivă de la Primărie.

Stepănescu a fost dus la audieri şi i s-a recomandat să-şi cheme un avocat. Înainte de a intra în sediul DNA din Timişoara, edilul a ţinut să precizeze că “nu am luat mită sub nicio formă. Am fost chemat doar să dau explicaţii în legătură cu nişte documente”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version