Președintele Klaus Iohannis a primit marți, la Palatul Cotroceni, o delegație a Băncii Mondiale, condusă de vicepreședintele regional pentru Europa și Asia Centrală, Cyril Muller, în contextul viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023.

În cadrul întâlnirii a fost subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile. Discuțiile au vizat rezultatele preliminare ale Diagnosticului Sistematic de Țară pentru România și modalitățile de consolidare a colaborării dintre țara noastră și Banca Mondială.

“În cadrul discuțiilor, a fost evidențiată necesitatea deosebită a continuării reformelor structurale pentru a fi consolidate premisele unei dezvoltări economice sustenabile. În acest sens, infrastructura de transport trebuie considerată o prioritate absolută pe agenda investițiilor publice în infrastructură”, se arată într-un comunicat al Administrației Preziențiale.

Agenda întâlnirii a inclus și tema educației, prilej cu care șeful statului a accentuat importanța sistemului educațional și nevoia de îmbunătățire a acestuia, inclusiv prin implementarea sistemului dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței muncii, dar mai ales pentru a răspunde exigențelor viitoare ale unei economii competitive și dinamice.

“Au fost abordate și evoluțiile economice recente din țara noastră, fiind subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile, astfel încât cadrul fiscal-bugetar să ofere predictibilitate și stabilitate mediului de afaceri, dar să și poată face față unor potențiale riscuri”, se precizează în comunicat.

La finalul întâlnirii, președintele Iohannis și vicepreședintele Muller au reafirmat importanța parteneriatului dintre România și Banca Mondială în ceea ce privește continuarea reformelor și consolidarea progreselor pe care țara noastră le-a făcut în anumite domenii, se mai arată în comunicatul citat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version