Lucian Bode, numit ministru interimar la Justiție, a asigurat avizul de la MJ pentru ca prdonanța de urgență (OUG) privind programul „Anghel Saligny” – PNDL 3 să poată fi adoptată în ședința de guvern de vineri.

Amintim că premierul Florin Cîțu l-a demis intempestiv pe Stelian Ion (USR PLUS), miercuri seară (1 septembrie), pe motiv că refuză să dea acest aviz.

Numai că un document prezentat de G4Media demonstrează că proiectul de OUG nici măcar nu fusese trimis de la Ministerul Dezvoltării la cel al Justiției, pentru aviz.

Documentul are ca dată de intrare 2 septembrie, când Bode era deja numit interimar la Ministerul Justiției.

sursă G4Media

Concret, ministrul Cseke Atilla (UDMR) a trimis acest document abia după ce Stelian Ion a fost demis.

Abia instalat ministru interimar la Justiție, Bode a rezolvat problema invocată de Cîțu. Vineri, Bode a declarat că sunt îndeplinite toate condițiile legale pentru ca proiectul de OUG  să intre în ședința Guvernului.

El a precizat că Ministerul Justiției nu a constatat probleme de nelegalitate, așa cum spunea Stelian Ion, ci doar „observații tehnice și chestiuni de procedură”.

Declarațiile lui Bode:

„Aseară am văzut proiectul în original, azi intrăm în ședința de guvern cu acest proiect. Avizul dat de Ministerul Justiției este unul pozitiv, cu observații ale direcțiilor de specialitate. (…) Sunt chestiuni de interpretare. Proiectul a plecat la Ministerul Dezvoltării, care este inițiator, aproape în aceeași formă în care fusese pregătit de echipa lui Stelian Ion.

Observaţiile Direcţiei de Specialitate pe care le-am transmis către Ministerul Dezvoltării sunt aceleaşi. Nu am modificat chestiuni de fundamentare, sunt chestiuni de interpretare. Documentul pregătit de domnul Stelian Ion cu echipa domniei sale a plecat către Ministerul Dezvoltării aproape în aceeaşi formă.

Vorbim despre observaţii tehnic stabilite între direcţiile tehnice, chestiuni de procedură, de constituţionalitate. Deci, sunt chestiuni tehnice, nu sunt chestiuni de oportunitate. O să vedeţi că am menţinut documentul pe care echipa domnului Stelian Ion l-a realizat într-o proporţie foarte, foarte mare.

Avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină în termenul legal, nu a venit. În consecință, se consideră avizare tacită. Nu e nici prima, nici ultima dată toate celelalte avize sunt atașate. Sunt îndeplinite toate condițiile legale ca programul <<Anghel Saligny>> să fie dezbătut în ședința de guvern de la ora 16.00″.

50 de miliarde de lei din banii românilor, cadou de la Cîțu către primari, pe modelul Dragnea

Proiectul de OUG privind PNDL 3 prevede alocarea a 50 de miliarde de lei (10 miliarde de euro), în 6 ani, pentru mici proiecte de infrastructură locală gestionate de primării.

Acest program intitulat pompos „Anghel Saligny” ar fi putut fi aprobat prin lege, însă premierul Florin Cîțu se grăbește să îl aprobe urgent în guvern, pentru ca baronii locali ai PNL să îl aleagă președinte de partid, la congresul din 25 septembrie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version