Implicat în Mafia Retrocedărilor Ilegale alături de un alt deputat, Cătălin Teodorescu, Ioan Oltean, fostul vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal, află miercuri dacă ceilalţi deputaţi încuviinţează solicitarea DNA de reţinere şi arestare.

Ioan Oltean (sursa foto jurnalul.ro)
Ioan Oltean sursa foto jurnalulro

Oltean este acuzat de procurorii DNA că a luat o şpagă de 600.000 de euro de la afaceristul Mihai Rotaru, patronul clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, pentru a-şi folosi influenţa avută asupra şefilor ANRP şi a-l ajuta pe Rotaru să obţină despăgubiri pentru un teren supraevaluat.

Oltean a fost pus sub acuzare, în mod oficial, pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, iar procurorii DNA au solicitat ridicarea imunităţii parlamentare şi încuviinţarea reţinerii şi arestării.

Deputaţii vor vota miercuri dacă îi dau pe Oltean şi pe Teodorescu pe mâna justiţiei. Înainte de a intra la vot, simţind că situaţia sa atârnă de un fir de aţă, Oltean le-a trimis o scrisoare deschisă colegilor deputaţi.

Printre altele, Oltean a ţinut să precizeze că “arestarea mea nu se justifică în condiţiile în care cele două acuzaţii vin pe baza unor declaraţii care se bat cap în cap”.

De asemenea, Oltean se declară o victimă a sistemului. “Dacă o acuzaţie împotriva oricărei persoane poate fi susţinută pe declaraţiile unui denunţător aflat în stare de deţinere şi care îşi cumpără probabil libertatea sau o parte a libertăţii prin acele denunţuri josnice, atunci oricine poate deveni victima unui astfel de acuzator”, afirmă Oltean.

În plus, Oltean a ţinut să precizeze că “nu am fost niciodată în localitatea Chitila, nu am fost la biserica din Chitila, nu m-am întâlnit cu Rotaru Mihai, nu am primit nicio sumă de bani de la acesta şi nu am intervenit la nimeni în favoarea acestuia. Am colaborat de la prima chemare a mea în faţa organelor de urmărire penală, am arătat că doresc să dau declaraţie şi lămuririle necesare, am solicitat probe relevante pentru stabilirea adevărului”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version